Moderne elektrische haarden

Warmte en sfeer met aandacht voor energiezuinig gebruik

Op zoek naar moderne elektrische haarden om sfeer en warmte te creëren in je huis. Wat is er fijner om met een drankje en een hapje heerlijk te ontspannen bij je eigen LED sfeerhaard. Eerlijk gezegd: “Ik zou het niet weten”. Hieronder leggen we uit wat een moderne elektrische haard is en wat voor technieken ervoor worden gebruikt.

Wat is LED techniek?

Daar gaan we even dieper induiken. De moderne haarden van tegenwoordig, zijn vaker voorzien van de modernste LED technieken. De LED techniek werd al in 1962 ontdekt. LED staat voor light emitting diode, waarbij door de stroomdoorgang licht wordt opgewekt. In het begin van de ontdekking werd deze techniek vooral gebruikt voor waarschuwingslichtjes en signaallampjes.

De LED techniek verbeterde in de jaren ’90, van de vorige eeuw, zodanig dat de lichtopbrengst groot genoeg was om te gebruiken voor lampen en armaturen, die dagelijks gebruikt werden. Deze techniek is zeer energie zuinig ten opzichte van de normale elektrische gloeilampen en halogeen lampen, waarbij veel warmte verloren gaat.

De LED lampjes zitten in een kleine doorzichtige behuizing, die weer in een lamp geplaatst is, zo weerkaatst het licht in het glas, zodat er een hogere lichtopbrengst is. Voor meer informatie omtrent LED techniek, verwijzen wij je graag naar Wikipedia.

Hoe werkt een moderne elektrische haard?

Als eerste zijn moderne elektrische haarden er om een sfeerbeeld neer te zetten. Bij onze hedendaagse LED haarden, wordt het vlammenbeeld geprojecteerd in een glazen ruit, dit levert een realistisch vlammenbeeld op. Zodra de stekker in het stopcontact gaat, kun je genieten van sfeer en van de vlammen. Daarnaast leveren onze haarden ook warmte, dus als bijverwarming zijn ze ook zeer geschikt. Zowel de warmte als het vlammenbeeld zijn regelbaar, dus instelbaar naar jouw wensen.

Energieverbruik van de elektrische haarden.

Door de modernste LED techniek, waar de sfeerhaarden gebruik van maken, verbruiken de haarden tussen de 10 en 15 watt per uur. De energiekosten zijn daardoor laag. Des te meer reden om gewoon lekker te genieten.

Welke modellen elektrische haarden zijn er?

Vrijstaande modellen

Deze modellen zijn vrijstaand te gebruiken. Vrijstaand betekend dat ze zonder ombouw te gebruiken zijn. Vrijstaand, mits er een stopcontact in de buurt is. Het mooiste is wel, dat het stopcontact achter de haard verstopt is, zodat er geen snoeren zichtbaar zijn. De snoeren van de haarden die wij verkopen hebben een lengte van 1,5 meter. De vrijstaande modellen kun je ook als inzet haard gebruiken. De maten van de haarden staan vermeld bij elk model, zodat je kunt controleren welke maat ombouw je nodig hebt. Dat is het mooie van deze haarden en ons motto: “ Maak van je huis een thuis!”

Melini sfeerhaard, warmte, sfeer, LED techniek

Wandhaarden

Prachtige wandhaarden en de naam zegt het al; complete sfeer en warmte voor aan de wand. In een aantal maten verkrijgbaar van 70 tot 180 cm breed. Vooral in het moderne interieur zijn deze haarden een ware eyecatcher. Ook deze wandhaarden zijn te gebruiken als inbouwhaard, maar daar deze maten wat minder gangbaar zijn, kun je zelf ook een ombouw maken.

design sfeerhaard

Van welk merk zijn de haarden?

De moderne elektrische haarden in onze webshop zijn van het merk Ruby Fires. Het merk Ruby Fires is in 1994 opgericht en is sindsdien een van de meest inventieve en vernieuwende merken op de markt. Op het gebied van haarden waar geen rookkanaal voor nodig is, energiezuinige haarden en bio-ethanol haarden.

Het verschil tussen een open haard en een moderne LED haard.

Voor de LED haard zijn geen speciale voorbereidingen nodig, een stopcontact is voldoende, waar voor de open haard een complete verbouwing van je huis nodig is.

Het mooie is dat je bij de LED sfeerhaard ook niet hoeft te ventileren, er komen namelijk geen gevaarlijke stoffen vrij. De openhaard, en wij snappen dat ook, geeft naast sfeer en warmte ook de geur van brandend hout met zich mee, helaas je buren genieten daar ook van. Doordat de beperking van uitstoot van CO2 nu hoog op de milieuagenda staat, is de openhaard niet echt een voorbeeld van milieubewust bezig zijn.

Gezondheid

Naast de uitstoot van rook en CO2 van brandende resten hout, levert een openhaard ook gevaar op door de fijnstof die vrijkomt bij de verbranding van hout. Voor mensen met ademhalingsproblemen zoals COPD of astma is die meer dan vervelend. Bij de LED haarden komen totaal geen giftige stoffen vrij. Daarnaast is de LED haard veel veiliger in het gebruik, is er geen brandgevaar en zijn de haarden allen gekeurd en voorzien van een keurmerk.

Bij onze haarden is dat het Eurofins keurmerk.

 

Natuurlijk even wat laten zien!

Nu je dit allemaal gelezen hebt, kunnen wij ons voorstellen, dat je nieuwsgierig bent geworden, naar deze moderne elektrische haarden. Hieronder vind je een aantal foto’s met sfeerbeelden en opstellingen. De foto’s bevatten een link, waarmee je eenvoudig naar de haard, die op de foto staat, wordt geleid.

     design sfeerhaard  Elski LED haard, sfeerhaard voor binnen, binnenhaard, realistische vlammen

We hopen dat je nu overtuigd bent van het veilige en sfeervolle gebruik van onze moderne elektrische haarden. Als bijverwarming en/of als decoratieve eyecatcher een aanwinst in je huis. En….natuurlijk het hele jaar door genieten.

Maak het Comfortable at Home