Sfeerhaard voor in de tuin.

Wat is een sfeerhaard?

Een sfeerhaard is, en de naam zegt het al, een haard die voor extra sfeer zorgt in je tuin, op je balkon, onder je overkapping en of op je terras. Doordat vlammen vooral voor sfeer en warmte zorgen, zijn er verschillende soorten sfeerhaarden verkrijgbaar.

Welke soorten sfeerhaarden zijn er?

Sfeerhaarden zijn er in verschillende formaten, uitvoeringen en worden op verschillende manieren gestookt.
Zo zijn er tuinhaarden op gas, op hout gestookt en met bio ethanol. Niet elke haard is geschikt voor elk soort tuin.
Zo is er de laatste tijd veel discussie over de hout gestookte sfeerhaarden, zoals vuurschalen en de welbekende vuurkorf.
Een op hout gestookte haard is niet geschikt om onder een overkapping te plaatsen, in een dichtbevolkte woonwijk en zeker niet op je balkon.
Doordat er bij hout veel fijnstof en rook vrijkomt is dit niet erg prettig voor je omgeving maar zeker ook niet voor je gezondheid. Daarnaast is op hout stoken ronduit gevaarlijk met het oog op brandgevaar.

Voordelen van een sfeerhaard voor in de tuin op gas

De voordelen van een sfeerhaard op gas zijn makkelijk te beschrijven. Ten eerste heb je geen last van rook, vonken en stank in je tuin.
Ze zijn schoon, onderhoudsarm en duurzaam.
Ik hoor je denken: “ja en dat gas dan?”. Er is veel te doen over het stoken op gas, vooral in Groningen, waar hele huizen op instorten staan door gasboringen.
Toch is de voorraad gas, die je verstookt met een tuinhaard op gas, zoveel malen minder dan het koken op gas en of het verwarmen van je huis. Met een sfeerhaard voor in de tuin op gas heb je een schone haard en heb je dus geen rookkanaal nodig.  Daarnaast is de haard zeer sfeer-verhogend, omdat de vlammen regelbaar zijn, jij bepaald dus welke sfeer je wilt.

 

groter model buitenhaard, sfeerhaard voor in de tuin

Past een gashaard ook op een balkon?

Jazeker, er zijn compacte sfeerhaarden die in een kleinere tuin en of op je balkon passen. Dus ook op je kleinere balkon kun je genieten van extra sfeer. De compact square is een model, die zijn plek overal verdiend. Klein, compact maar zeer sfeervol.

tuininrichting trends, compacte sfeerhaard, sfeerhaard voor in de tuin

Welke soorten sfeerhaarden voor in de tuin zijn er?

Er zijn zoveel soorten, zoals eerdergenoemd de kleine, compacte haard, die op elk terras of balkon zijn plekje wel kan vinden. Daarnaast zijn er grotere modellen, zoals de Large en statafel modellen, die het erg goed doen op een gezellig feestje.De buitenzijde van alle sfeerhaarden is gemaakt van composiet, een sterk en duurzaam materiaal, dat je gewoon buiten kunt laten staan. De branders zijn gemaakt van Stainless Steel, waardoor roestvorming niet snel inzet.

Als ik een haard aanschaf, wat krijg ik er dan bij?

Bij elke haard zit standaard:

  • Een afdekhoes, voor als de haard niet gebruikt wordt
  • Een gasslang en drukregelaar
  • Lavastenen
  • AAA-batterij voor de elektronische ontsteking
  • Bij de haarden zit standaard een afdekplaat of inlegplaat

Is een tuinhaard op gas veilig?

Alle haarden op gas in onze webshop zijn GAR en CE gecertificeerd, wat betekend dat ze zijn gekeurd op veiligheid en goed zijn bevonden.  Dat is gebeurd door Kiwa/Gastec. De Certificaatnummers zijn: 186R0459 en 186GR0716.

Hoe past de gasfles in de haard?

De gasflessen die in de haarden passen staan vermeld bij de omschrijving van de desbetreffend haard. De meeste haarden hebben ruimte voor een staande gasfles, die onderin de haard geplaatst wordt. Daarnaast zijn er modellen waarbij de gasfles los van de haard geplaatst kan worden in een mooie gasfles houder.

Wil jij ook extra sfeer in je tuin? Maar dan gewoon het hele jaar door?

Dat kan, onze sfeerhaarden voor in de tuin, zijn geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Heerlijk buiten zitten met een kop warme chocolademelk in de winter, met een kopje thee in het vroege voorjaar of een cocktailtje in de zomer? Genieten in je eigen tuin is niet zo moeilijk.

Wat het mooie is van een sfeerhaard voor in de tuin?

De ontspanning die van de vlammen uitgaat. Een plek in de tuin of op je balkon, welke sfeervol aangekleed wordt. Bij ons haastige leven van tegenwoordig zijn we vaak geneigd niet te genieten van de kleine dingen. Dus onthaast en geniet, van sfeer, warmte en het gezelschap van elkaar en fijne familie en vrienden.

 

 

[mailerlite_form form_id=1]