Waarom zijn zitzakken zo duur?

Genieten van kwaliteit heeft een prijskaartje

Deze vraag wordt regelmatig in topics en fora gesteld: “Waarom zijn zitzakken zo duur?”

Populaire Merken zitzakken

Er zijn vele soorten en maten zitzakken, in het Engels ook wel Beanbags genoemd, verkrijgbaar. Bekende merken in deze branche zijn Fatboy, Big Bertha, Terapy, Sit & Joy en natuurlijk het Comfortable at Home huismerk: Pusku Pusku.

Fatboy heeft al een behoorlijk naam opgebouwd in de zitzakken branche en verkoopt tegenwoordig ook andere woonaccessoires. Pusku Pusku is vooral in de landen om ons heen zeer bekend en populair. Het wordt tijd dat we daar eens verandering in gaan brengen.

Kwaliteit

Wat betreft kwaliteit, ja daar hangt een prijskaartje aan. Als we praten over de kwaliteit van de Pusku Pusku zitzakken, dan weten we dat ze handgemaakt worden. Hierdoor zijn alle naden dubbel gestikt, krijgen ze extra kwaliteitscontroles en zijn de stoffen zeer slijtvast en kunnen tegen stootje. De stoffen variëren in slijtvastheid van 60000 tot 120000 op de schaal van Martindale.

Wie bepaald de slijtvastheid?

De slijtvastheid van de stoffen wordt bepaald door de schaal van Martindale. Daarbij worden stoffen getest hoe lang het duurt voordat zij slijtage vertonen, met het langs elkaar wrijven van stoffen.

Waarom zijn zitzakken zo duur?

Bij Pusku Pusku is de uitleg daarvoor; de zitzakken en sofa’s worden handgemaakt, de stoffen zijn zeer slijtvast en de zakken worden ontworpen door een jong designteam, dat vooral ontwerpt op modern design en comfort. Hoe dat bij de andere fabrikanten als Fatboy, Sit & Joy is geregeld kunnen wij niet zeggen, maar we gaan er van uit dat voor hen hetzelfde geldt.

Waarom zijn zitzakken zo duur?, kwaliteit, duurzaam. sterk, comfortabel

Even voorstellen

Mocht je even tijd hebben om te surfen op het net, dan is het leuk om eens te kijken op de Pusku Pusku site, hier is de link. Het is prettig te zien welke gezichten er achter de schermen bij dit leuke en jonge bedrijf werken. Zo krijg je echt het gevoel dat er met aandacht en service aan jouw aankoop wordt gewerkt.

Wat is duur?

Voor iedereen is dat weer verschillend. Voor mensen met een wat kleinere portemonnee is een zitzak dan wel sofa een grote aankoop. Toch koop je een zitzak of zitmeubel niet voor eventjes, het is toch de bedoeling dat je er een tijd van kunt genieten. Er zijn ook diverse goedkopere zitzakken op de markt, dat is een optie. Helaas is het dan wel vaak zo, dat de zak binnen een jaar bij het grofvuil ligt. Wij gaan voor duurzame kwaliteit en onderscheidend design.

Wat zeggen wij?

Wordt gelukkig van kleine veranderingen en aanpassingen in je interieur. Duurzame materialen, sterke stoffen en prachtige kleuren. Aan geluk hangt geen prijskaartje, het is wat je er zelf van maakt.

Be Comfortable at Home