Zitzak Stoffen Specificatie

Hoe sterk zijn zitzak stoffen van Pusku Pusku.

Dat de zitzak stoffen van de Pusku Pusku zitzakken en sofa’s sterk zijn, dat is een van de redenen waarom wij deze zitzakken aanraden. Ze zijn voor intensief en dagelijks gebruik geschikt. In zowel kunstleer (zeer geschikt voor buiten), design en kleurige stoffen als warme stoffen voor binnen. Hieronder leggen we per stof uit wat de kenmerken zijn. Daarnaast kun je ook gelijk naar de stof van je keuze klikken en zo de specificaties lezen.

Slijtvastheid van de stoffen

In meubeltermen wordt dit Abrasion resistance (Engels), de schaal van Martindale of Wyzenbeek (Amerikaans) genoemd. Volgens deze schaal wordt de slijtvastheid van een stof gemeten en vastgelegd. De schaal van Martindale is genoemd naar de machine waarmee de stoffen onder grote druk langs elkaar worden gewreven om zo de sterkte van de stof te meten. Wij zijn hier uitgegaan van de Abrasion resistance, omdat wij de meubels internationaal aankopen.

Abrasian Resistance

Onderverdeling:

Decoratief gebruik: tot 6000 (abrasian resistance); Deze stoffen worden niet gebruikt voor meubelen, hooguit voor een sierstoeltje, waarop zelden iemand zit. Deze stoffen hebben puur een decoratieve functie.

Licht woongebruik: 6000 tot 15000 (abrasian resistance); Deze stoffen zijn geschikt voor licht woongebruik, dus niet alledaags gebruik.

Normaal woongebruik: 15000 tot 40000 (abrasian resistance); Deze stoffen zijn geschikt voor gebruik in een normale gezinssituatie, dus lekker zitten, hangen en liggen. Echter een stoel die dagelijks uren gebruikt wordt in dezelfde positie, zal na verloop van tijd meer slijtage vertonen dan een gewoon bankstel of zitzak.

Intensief woongebruik: 40000 tot 75000 (abrasian resistance); Deze stoffen zijn geschikt voor drukke gezinnen, die ene stoel voor de TV, die dagelijks gebruikt wordt. Sterke stof voor dagelijks intensief gebruik.

Zeer intensief gebruik: 75000 +(abrasian resistance); Deze stoffen kunnen echt tegen een stootje, zowel thuis als in de werksituatie. Bijvoorbeeld voor de ene stoel achter de computer. Sterke stoffen, bedoeld om lang bruikbaar en daardoor duurzaam te zijn.

Stoffen van Pusku Pusku

Outside en Outside Quilted:

Hebben een abrasian resistance van 120 000; Zeer sterke stof  voor intensief gebruik. Zowel binnen al buiten.

Nordic en Nordic Quilted:

Hebben een abrasian resistance van 100.000; Zeer sterke stof voor intensief woongebruik, alleen voor binnen.

Stof OX:

Heeft een abrasian resistance van 60 000; Sterke stof voor intensief woongebruik, kan buiten gebruikt worden, maar niet buiten laten staan.

De bovenstaande stoffen hebben allemaal een link, waarmee je rechtstreeks naar de stof kunt gaan om de specificaties door te lezen.

zitzak stoffen, zitzak Game in Outsidekunstleren loungestoel zitzak, zitzak stoffenwarme sterke zitzak Doorgestikte warme zitzakzitzak in stof Ox