Welke elektrische haarden zijn geschikt als buitenhaard?

De tuin is een geliefde plek om tijd door te brengen. In de zomer maar ook steeds vaker in het voor-en najaar en zelfs in de winter. Om een perfecte tijd door te brengen komt er vaak een overkapping of veranda in de tuin met daarin comfortabele meubels en een buitenkeuken. Daar hoort natuurlijk een sfeerhaard voor buiten bij. Want niets is zo sfeerverhogend als een gezellig vuurtje. En de elektrische buitenhaarden van Comfortable at Home geven gegarandeerd deze verhoogde sfeer onder je overkapping. Wij bezoeken zeer frequent beurzen en fabrieken en verzekeren ons van de laatste trends en technische snufjes die we, na uitvoerig testen, implementeren in onze elektrische haarden.

Ontdek ons assortiment elektrische buitenhaarden en geef jouw buitenruimte een warme en uitnodigende sfeer!

Buitenhaard onder overkapping of veranda

Om buiten hetzelfde comfort en dezelfde sfeer te ervaren als binnen is een buitenhaard een ‘must’. Regelmatig wordt ons gevraagd elektrische haarden geschikt zijn voor buitengebruik en waar op gelet moet worden.

In principe zijn al onze elektrische buitenhaarden geschikt om beschut buiten toe te passen. De haard is gemaakt van staal met glas. Beide materialen zijn geschikt voor buitentoepassing.

Dit betekent dat de haard ingebouwd kan worden in de wand van de veranda of schuur. Ook kan de buitenhaard vrij geplaatst worden. De haard heeft in elk geval een royaal afdak nodig die voorkomt dat de onderdelen van de buitenhaard natregenen bij een flinke Nederlandse stortbui.

Installatie van een elektrische buitenhaard

Een elektrische haard is zeer gemakkelijk te gebruiken en te installeren. De stekker in het (geaarde!) stopcontact steken en je bent klaar. Dus de uitstraling van een houthaard maar zonder het gedoe, het schoonmaken en de dure schoorstenen en kachelpijpen. Een elektrische haard is een schonere en makkelijkere optie.

De voordelen van een elektrische buitenhaard

Waar elektrische haarden vroeger minder populair waren, bieden ze tegenwoordig veel voordelen. Een groot voordeel is natuurlijk dat je geen schoorsteen of rookkanaal nodig hebt. Je hebt alleen maar een stopcontact nodig. Hierdoor is het ook een goed alternatief voor de duurdere gashaard. Je profiteert van hetzelfde gebruikersgemak, maar het elektrische model is eenvoudiger aan te sluiten. Ideaal wanneer je ook op plaatsen zonder afvoer wilt genieten van het comfort van een haard.

Wat is het verschil tussen een tuinhaard, terrashaard of buitenhaard?

Hier zit geen verschil in. Dit zijn allemaal woorden die gebruikt worden voor hetzelfde product; een sfeerverhogende haard die je kunt gebruiken in je tuin, op je terras, in je veranda of onder je overkapping.