Waterdamp haard Bellagio, 2 meter breed

Waterdamphaarden

Waterdamphaarden zijn elektrische haarden met een zeer levendig, bijna niet van echt te onderscheiden, vlambeeld. Dit komt door gebruik van waterdamp én led-verlichting. Doordat opstijgende waterdamp door amberkleurig lampen wordt aangelicht krijg je het gevoel van echte vlammen. Haarden met waterdamp brengen direct sfeer en gezelligheid in iedere ruimte. De waterdamphaarden van Comfortable at Home heten Bellagio en zijn verkrijgbaar van 66 cm tot maar liefst 200 cm breed!

Het assortiment waterdamphaarden van Comfortable at Home:

Hoe werkt een waterdamphaard? De techniek uitgelegd.

In de elektrische waterdamphaard zit een waterreservoir met verdamper of transducer. Deze verdamper zendt trillingen uit waardoor het water in beweging komt en verdampt. Door de warmte van de amberkleurige led-lampen onstaat een levendig vlameffect. Je ziet een fascinerend haardvuur van opwervelende waterdamp.

Een extra verwarmingsspiraal is bij onze waterdamphaarden niet nodig. Hierdoor is het energieverbruik lager.

De verdamper wordt niet heet. Hierdoor zou je de prachtige vlammen zelfs zonder gevaar gewoon kunnen aanraken. Dus veilig voor kinderen en huisdieren.

Waterdamphaard onderhouden

In de waterdamphaard bevindt zich één of meerdere watertanks die je met gewoon kraanwater kunt vullen. Hiermee brandt de haard makkelijk een hele avond. De watertank is gemakkelijk uit te nemen en onder de kraan bij te vullen. Vul je haard NIET met gedestilleerd water.

Wij adviseren om de verdamper, afhankelijk van gebruik, ongeveer eens per maand te reinigen om kalkvorming te voorkomen. Kijk altijd goed in de bijgeleverde handleiding.

Waterdamphaard bedienen

Waterdamphaarden kunnen eenvoudig bediend worden via de meegeleverde afstandsbediening of door middel van het touch panel op de haard zelf. Zodra de stekker van de waterdamphaard in het stopcontact wordt gestoken kan je de haard met één druk op de knop aanzetten.

Wel zo comfortable at home, bediening vanuit je luie stoel :- )

Waar plaats je een waterdamphaard?

Een waterdamphaard past in elk interieur, van modern tot klassiek. Heb je al een schouw in huis? Plaats dan de waterdamphaard eenvoudig in deze opening. Ook zou je een meubel voor de haard kunnen ontwerpen. Installeer de elektrische haard altijd op een droge plaats waar deze vrij is van stof en brandbare voorwerpen zoals bijvoorbeeld gordijnen

Plaats de haard niet in een vochtige ruimte zoals de badkamer of buiten. Ook is plaatsing op tapijt of andere zachte ondergrond niet mogelijk, omdat waterdamphaarden ventilatie / luchtcirculatie nodig hebben. Hou hier rekening mee bij installatie en verwijder de rubberen voetjes niet, anders kan dit de luchtcirculatie blokkeren.

Het is handig om de haard in de buurt van een geaard stopcontact te installeren. Zorg er verder voor dat je makkelijk bij het waterreservoir kunt komen, om deze bij te vullen.

De voordelen van de Comfortable at Home waterdamphaarden

  • Eenvoudig montage
  • Geschikt voor ieder interieur
  • Geen rookkanaal nodig
  • Zeer realistisch vlambeeld
  • Veilig
  • Komen geen schadelijke stoffen vrij bij gebruik, dus ook geschikt voor astmapatiënten
  • Duurzaam
  • Onderhoudsarm

Kortom:

Waterdamphaarden zijn met hun unieke, levendige vlammen, ideale sfeerbrengers en goede vervangers van een open haard of gashaard. De Comfortable at Home waterdamphaarden passen dus perfect bij jouw energietransitie. Volledig elektrisch en geen gebruik van gas of gesleep met houtblokken.

Download hier de gebruiksaanwijzing:

Gebruiksaanwijzing Bellagio NL

Manual Bellagio ENG