Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk hieronder de meest gestelde vragen.

Levertijd voor een buitenhaard is, mits op voorraad, ca. 1 week. Je ontvangt van ons een mail met daarin de verwachte bezorgdatum. Het kan zijn dat we ook telefonisch contact met je opnemen over de exacte tijd. Mocht een buitenhaard niet voorradig zijn, dan kun je het beste contact met ons opnemen via het contactformulier.

Levertijd voor de Pusku Pusku zitzakken is ca. 4 weken. Deze zitzakken worden op bestelling handgemaakt, en uitleveren duurt daarom ook langer.

Als je een bestelling plaatst, zie je in de kassa automatisch je huisadres als bezorgadres staan. Je kunt je pakket natuurlijk ook ergens anders laten bezorgen. Klik hiervoor op ‘wijzigen’ achter het bezorgadres. Als je je adres verandert, vragen we je om je bestelling te betalen met iDEAL.

Met het contactformulier kun je via de mail contact met ons opnemen. Op dinsdag- en donderdagochtend, tussen 09.00 uur en 12.30 uur, zijn wij ook telefonisch bereikbaar op nummer: +31 (0)6 3302 4444.

Mag ik mijn buitenhaard ook in afgesloten ruimten gebruiken?
Nee. Hoewel het gas vrijwel zonder fijnstof-deeltjes verbrandt, wordt bij het branden veel zuurstof verbruikt. Daarom is het gebruik in afgesloten ruimten niet toegestaan.

Hoe veilig is mijn buitenhaard?
Alle haarden zijn CE gecertificeerd door Kiwa/Gastec.

Hoe kan ik mijn buitenhaard het beste onderhouden?
Alle buitenhaarden zijn eenvoudig te reinigen. De ombouw/buitenkant is gemaakt van zogenaamd composiet; een sterk en duurzaam materiaal dat gemakkelijk en snel kan worden gereinigd. Gebruik bij voorkeur lauw water met eventueel daaraan toegevoegd een niet-agressief reinigingsmiddel zoals afwasmiddel.

Gebruik de bijgeleverde beschermhoes tegen stof en regen als de haard niet in gebruik is.

Welke capaciteit heeft mijn buitenhaard?
De haarden Vesuvius Statafel, Tambora 64 en Etna 65 hebben een capaciteit van 9kW, alle overige haarden hebben een capaciteit van 15kW.

Hoeveel verbruikt mijn buitenhaard?
Er is helaas geen standaardantwoord op deze vraag. Het verbruik is afhankelijk van de prestaties van de haard en het verwarmingsgedrag. Als de haard constant met de hoogste vlam brandt, verbruikt deze meer dan bij lage vlam. Niettemin kunnen we u een geschatte referentiewaarde geven met het volgende voorbeeld:

Een grote gasfles (10kg) gaat op een lage vlam ongeveer 20-24 uur mee, een kleine fles (5kg) ongeveer 10-12 uur.

Heb ik een elektra aansluiting nodig voor de buitenhaard?
Nee, de buitenhaarden hebben geen externe voeding nodig. De elektronische ontsteking werkt met een batterij.

Welk soort gas is geschikt voor mijn buitenhaard?

Alle haarden zijn geschikt voor zowel propaan- als butaangas.

De haarden zijn niet geschikt voor aardgas of andere typen van LPG.

Moet ik de haard zelf in elkaar zetten?
Nee, de gashaard wordt kant-en-klaar aan u geleverd en is direct te gebruiken met de juiste gasfles.

Is mijn buitenhaard weersbestendig?
Ja, elk buitenhaard is gemaakt van weerbestendig en waterafstotend materiaal en kan het hele jaar door zonder problemen buitenshuis staan. We raden u echter aan om de meegeleverde beschermhoes te gebruiken wanneer u de haard niet gebruikt.

Moet ik perse een glazen opzetrand gebruiken?
Nee, de glazen opzetrand is een accessoire en biedt extra veiligheid. Het beschermt bij sterke wind en voorkomt dat nieuwsgierige kinderhanden en of huisdieren ongewild met vlammen in aanraking komen. Daarnaast reflecteren de vlammen in de glazen panelen wat een sfeerverhogend effect heeft.

Kan ik mijn buitenhaard ook onder een overdekt terras gebruiken?
Ja, alle buitenhaarden kunnen ook op overdekte terrassen, onder glazen of kunststof daken of luifels worden geplaatst mits de afstand tussen de vlam en de overdekking minimaal 120cm bedraagt. Vanwege de controleerbaarheid van de vlammen is er geen gevaar. Daarnaast blijft de warmte nog langer “hangen”.

Kan ik de buitenhaard gebruiken bij regen of sterke wind?
De vlammen doven meestal niet bij sterke wind of regen. Als dit wel het geval is, wordt de gasklep automatisch gesloten. Er stroomt geen gas.

We raden u aan om de meegeleverde beschermhoes te gebruiken wanneer u de haard niet gebruikt.

Van welke materialen is mijn haard gemaakt?
De buitenhaarden zijn gemaakt van composiet materiaal verstevigd met polyester wapening, dit zorgt voor een stevige en stabiel geheel. Dit materiaal is bestand tegen hitte, kou en regen.

Gebruik de meegeleverde beschermhoes wanneer u de haard niet gebruikt.

Hoelang heb ik garantie op mijn buitenhaard?
Op de ombouw heeft u 24 maanden garantie, op metalen delen en accessoires 12 maanden. Uiteraard is de garantie alleen van toepassing op normaal gebruik zoals beschreven in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing.

Kan ik mijn buitenhaard ook als BBQ of grill gebruiken?
Nee, vet en olie vervuilen de lavastenen, de vuurschaal en de brander wat een goede werking van de haard verhinderd.

Wat wordt allemaal bij mijn haard meegeleverd?
Bij alle modellen wordt zonder extra kosten meegeleverd: lavastenen, inzetpaneel voor bovenblad (niet bij model Vesuvius 45), afdekhoes, gasslang en gasdrukregelaar.

Verkrijgbaar tegen meerprijs: slangafdekking, glazen opzetrand (behalve voor de haarden met ronde brander), glasstenen in antracietkleur en keramische houtblokken

Hoe reinig ik zwart geworden keramische haardblokken?
De keramische houtblokken worden zwart na een paar keer gebruik. Dit ondersteunt het effect van echt hout. De boomstammen kunnen echter altijd onder stromend water worden gereinigd. Gebruik altijd huishoudhandschoenen!

Waar moet ik de gasfles plaatsen?
De gasfles kan bij vrijwel alle modellen in de haard worden geplaatst (met uitzondering van de “Vesuvius 45/68” en “Special Tree” haarden).

Hoe zwaar is mijn buitenhaard ongeveer?
Model Vesuvius 45: ca. 30-35 kg, model Tambora 64, Etna 65: ca. 30 kg, model Vesuvius Statafel, Santorini 71: ca. 65 kg, model Vesuvius 68: ca. 40 kg, speciale modellen: ca. 50 kg.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op via het contactformulier of met behulp van onze contactgegevens.